how to get know more details

how to get know more details

Tuesday, 17 May 2011

Skin Care Class~FREE

Seandainya anda ingin merasakan pengalaman mengunakan produk mary kay,boleh sertai skin care class yang diadakan.hubungi 017-3708060 utk maklumat lebih lanjut.dan yg paling penting ianya tanpa yuran.tak perlu bayar apa2...cuma hadiri class.mudahkan..reserve ur seat by sms me ur confirmation.

dibawah ini photo semasa skin care class diadakan..utk lelaki dan juga wanita.(well skrg lelaki pun tak melepaskan peluang sebegini..)


How to buy?



Jika anda berminat dgn mana-mana produk mary kay...bolehlah berikan details anda ke email :  azrinamarykaybc@yahoo.com / sms 017-3708060.

i) Umur anda

ii) Jenis kulit samada sensitif, berjerawat, berjeragat, berminyak atau kering?

iii) Produk yg digunakan sekarang dan telah berapa lama menggunakannya?

iv) Apa yg anda inginkan dari Mary Kay, samada anda inginkan pemutihan, anti penuaan, pemulihan kulit yg sensitif, jerawat, jeragat atau warna kulit yg sekata.

Tips

TIPS ~ MACAM MANA NAK TAU SESUATU PRODUK ADA HIDROKUINON

Cara mudah untuk kesan hidrokuinon adalah dengan memeriksa penutup toner atau krim malam. Sekiranya terdapat kerak-kerak cokelat kehitaman pada penutup toner atau penutup krim malam, maka wujudlah hidrokuinon dalam kosmetik anda. Ataupun anda boleh tuang sedikit toner ke atas tisu/kapas muka dan biarkan terdedah kepada udara selama beberapa ketika dan toner itu akan berubah warna ke cokelat. Hindari lah produk tersebut kerana dalam jangkamasa panjang ianya akan menyebabkan kanser kulit.

hidrokuinon adalah sejenis bahan kimia penghakis yang mempunyai struktur kimia C6 H6 O2 yang digunakan dalam kosmetik untuk menghakis melanin (pelindung semulajadi pada kulit)dan pengunaan yang berterusan akan menyebabkan hiper pigmentasi dan juga boleh menyebabkan kanser kulit. Pilihlah produk yang selamat dan betul-betul bebas hidrokuinon.

Monday, 16 May 2011

Time Wise Trial Set

Harganya hanya RM180.00
Content:
1.Cleanser
2.Moisturizer
3.Day Solution
4.Night Solution

Mineral Powder

Mineral Powder

Melacep Set



HAPUSKAN kekusaman, MILIKI wajah ceria berseri dengan penggunaan produk MelaCEP.

MelaCEP telah dirumus khas untuk kulit orang Asia bagi membantu menghasilkan kulit yang lebih cerah, ceria, jernih, mengurangkan pigmentation, dan menjadikan kulit anda lebih berseri-seri.

Antara Set MelaCEP ialah :

1) FOAMING CLEANSER RM120 - Dalam bentuk krim, ia dapat membersihkan muka dari segala kekotoran dan minyak berlebihan secara lembut.

2) FRESHENER/PENYEGAR RM120- Penting selepas menggunakan foaming cleanser. Penyegar lembut ini dapat menanggalkan sisa kotoran, menjadikan kulit berasa segar dan halus.

3) MASK RM160 – masker kaya dengan lembapan ini menjadikan kulit anda kelihatan lebih cerah dan berasa lebih lembut dan licin. Ia juga menjadikan kulit anda nampak bercahaya.

4) DAY MOISTURIZER WITH SPF 15 RM170 - Mengandungi UV yang dapat melindungi kulit kita dari sinaran matahari.

5) NIGHT CREAM RM170 -Belai dan manjakan kulit anda dengan krim mewah ini ketika anda tidur. Anda pasti akan puashati dengan keputusannya.

6) DARK SPOT SERUM RM170– Pembungkusan dengan bebuli penggelek memudahkan serum jernih ini disapu terus pada bintik hitam bagi mengurangkan keketaraannya dalam jangka panjang. Formula yang dapat memudarkan pigmentation dengan pemakaian berterusan.

7) ESSENCE RM230 - Serum yg cepat menyerap ini penting dalam membantu mendapatkan kulit yang jernih dan cerah.

Time Wise Set


Set Miracle  
-untuk kulit normal dan kering atau untuk kulit berminyak- 
adalah koleksi premium barangan anti-penuaan yang saling bekerjasama.

Set ini menggunakan sains penjagaan kulit terkini yang dapat memberi and kulit yang kelihatan muda, tidak banyak garis-garis halus dan kedutan, lebih tegang dan warna kulit yang sekata.


Kini dengan Timewise Day Solution lengkap dengan Pelindung Matahari SPF 25* (krim siang) dan TimeWise Night Solution (krim malam). Ia termasuklah:-

TimeWise® 3in 1 Cleanser 127g RM105
Ianya adalah satu produk yang melakukan tiga kerja untuk membersih, mengelupas dan menyegarkan kulit anda dalam satu langkah mudah. Didapati di dalam dua formula iaitu untuk kulit Normal hingga Kering atau Kombinasi hingga Berminyak.

TimeWise® Age Fighting Moisturizer 100ml RM115
Melembap dan melembutkan kulit anda dengan TimeWise Age-Fighting Moisturiser. Ia membekalkan penghidratan 10 jam denan kompleks berpaten yang membawakan hasil yang ketara. Pilihan formula dari kulit Normal hingga Kering atau Kombinasi hingga Berminyak.

TimeWise® Day Solution SPF25 29ml RM150
TimeWise Day Solution Sunscreen SPF 25 menghalang ancaman sinar UVA/UVB untuk membantu mencegah garis-garis halus dan pewarnaan tidak sekata sebelum ia berlaku. Peptida yang menenangkan juga membantu melegakan garis-garis ekspresi.

TimeWise® Night Solution 29ml RM150
TimeWise Night Solution memberikan sistem pembekalan mikro kapsul Nutribeads yang mengandungi vitamin dan antioksidan bergabung dengan peptida penguat kolagen untuk membantu memudarkan garis-garis dalam dan kedutan

Set Miracle (untuk kulit normal dan kering) adalah koleksi premium barangan anti-penuaan yang saling bekerjasama. Set ini adalah koleksi premium produk penentang usia yang bertindak bersama untuk membawakan hasil yang cantik dan berupaya meremajakan kulit anda. Ia adalah produk anti penuaan yang luar biasa dari Mary Kay. Ia menjadikan kulit lebih muda. Set ini direka khas utk membantu menghapuskan tanda penuan dan menampilkan kulit yang lebih berseri . Pembersih boleh tahan sehingga 5-6 bulan, pelembab 8-12 bulan dan Day and Night Solution 4 bulan mengikut jumlah yg di ambil.

Achievement (Mary Kay)

Time Wise Moisture Renewing Gel Mask

Ianya berharga RM110  ...menggunakan gel mask ini,bangun pagi dengan wajah yg cantik.


*sila klik pada gambaran utk gambaran yang lebih jelas.

Sunday, 15 May 2011

Botanical Set

Produk ini menjadikan kulit anda sihat dan sekata....Botanical Set adalah pilihan yg tepat bagi yang memiliki kulit kering,kulit normal dan juga kulit berminyak.Kandungannya terdiri dari Bio-Enriched (TM) iaitu sebatian yang terdiri drpd oat,ginseng dan buah delima.

KULIT KERING
FORMULA 1 - Di dalam F1 kandungannya terdiri dari bunga raya, ianya kaya dgn antioksidan dan anti peradangannya utk melegakan rasa ketat dan kemerahan.Ini menjadikan kulit tidak mengering lagi.
Set ini terdiri dari Cleanser F1, Mask F1, Freshner F1, Moist F1.

Formula 1 terdiri daripada :
i) Cleanser 1 (113ml) - RM65
ii) Mask 1 (113g) - RM75
iii) Freshener 1 (150ml) - RM65
iv) Moisturizer 1 (118ml)- RM80

KULIT NORMAL
FORMULA 2 - Di dalam F2 terdapat ekstrak putih pokok bic, dimana penting untuk
mendapatkan kulit yang sihat.
Set ini terdiri dari Cleanser F2, Freshner F2, Mask F2, Moist F2.

Formula 2 terdiri daripada :
i) Cleanser 2 (113ml) - RM65
ii) Mask 2 (113g) - RM75
iii) Freshener 2 (150ml) - RM65
iv) Moisturizer 2 (85ml) - RM80

KULIT BERMINYAK
FORMULA 3 - Untuk kulit berminyak,hazel ditambah kedalam semua produkF3 untuk mengawal penghasilan minyak yang berlebihan.Ini menjadikan kulit kita sentiasa sihat dan segar.
Set ini terdiri dari Cleanser F3. Freshner F3, Mask F3, Moist F3.

Formula 3 terdiri daripada :
i) Cleanser 3 (113ml) - RM65
ii) Mask 3 (113g) - RM75
iii) Freshener 3 (150ml) - RM65
iv) Moisturizer 3 (85ml) - RM80

Hands Spa


Satin Hands Pampering Set
Price : RM155

Lips Mask & Lips Balm


Setelah pengunaan produk ini,anda kan merasakn keberkesanannya..bibir menjadi lembut seterusnya kekusaman pada bibir anda akan hilang.Utk mdapatkan lebih kesan ,boleh gunakan bersama lips balm.

Lips mask RM45.00 (8gm)
Lips Balm RM35.00 (8gm)

Hubungi Mary Kay Beauty Consultant : Azrina Zahri 017-3708060
Email : azrinamarykaybc@yahoo.com

Time Wise



Time Wise Foundation.
Product Mary Kay.

Produk ini baru sahaja dilancarkan dgn harga RM70. Ia adalah sebatian peptida yang mengandungi vitamin E dimana dapat bertindak sebagai antioksidan yang dapat membantu meneutralkan kerosakan kulit yang disebabkan faktor umur.

Foundation ini datangkan dalam 2 jenis iait u TW Luminious -Wear untuk kulit normal/kering.
Manakala TW- Matte Wear untuk kulit kombinasi/berminyak.
Keduanya disediakan dgn 6 rona warna iaitu IVORY 3, IVORY 5, BEIGE 3, BEIGE 5, BRONZE1 dan BRONZE 6.Boleh rujuk gambar diatas utk maklumat yg lebih terperinci.

Secara ringkasknya faedah yang diperolehi daripada pengunaan foundation timewise ini adalah :
-menentang garis halus dan kedutan dgn ramuan penentang usia.
-kulit menjadi tegang. lebih muda dan yang penting kulit mjadi lebih sihat.
-dapat mengurangkan ketidaksempurnaan kulit seperti garis halus dan kedutan.
-formulanya yang keemasan berkilau segera melembap dan mencerahkan wajah.
-dapat mengawal minyak dan kilatan sepanjang hari.
-nada kulit akan bertambah elok secara keseluruhannya.
-pori kurang menonjol.





MMary Kay Liquid Foundation Brush

Adalah lebih baik jika timewise liquid foundation ini digunakan bersama Mary Kay Liquid Foundation Brush yang dijual dengan hanrag RM48. Gunakanlah ia untuk pemakaina bedak asas sesair seperti seorang yang pro dalam bersolek.Tidak seperti sponge, bulu berusnya tidak menyerap foundation,maka ia amat menjimatkan.Tidak  juga seperti kita yang menggunakan jari dimana mungkin ada lebihan minyak yang akan melekat di wajah kita.

Tips Pemakaian Timewise Liquid Foundation bersama Brush:
- Picit bedak asa dan letak dibelakang tangan , INGAT bukan ditapak tangan.
- Celupkan berus kedalam bekas bedak asa tadi dan ratakan foundation di seluruh wajah.
- Sapu ke arah luar dan ke bawah ketika menyapukan foundation.
- Kemudian teruskanlah dgn penggunaan bedak powder atau pun press powder.

NOTA PENTING - Pastikan berus anda senantiasa dlm keadaan bersih,setiap kali hendak menggunakannya.